Стажування команди лікарів Інституту серця в Європейському шпиталі ім. Жоржа Помпіду

Березень, 1, 2024

Команда лікарів Інституту серця МОЗ України повернулась з чергового стажування з Європейського шпиталю ім. Жоржа Помпіду (Hôpital européen Georges-Pompidou HEGP AP-HP), що є однією з наймасштабніших клінік Парижу.

Стажування відбулось завдяки тісній співпраці адміністрації Інституту серця та уряду Франції та на запрошення к.м.н, доктора Миколи Мирошника, співзасновника французько-української школи Досконалої доплер-ехокардіографіі.
Протягом 2 тижнів кардіологи та анестезіологи мали можливість вдосконалити навички трансторакальної та черезстравохідної ехокардіографії, пройти тренування з інтраопераційноі ехокардіографії, покращити клінічні підходи до курації пацієнтів після кардіохірургічних втручань, ознайомитись з сучасними науковими підходами до генетичної діагностики та консультування пацієнтів з кардіоміопатіями та генетично детермінованими синдромами.
Нашій команді запропонували і подальші напрямки для співпраці та наукової діяльності від провідних професорів та керівників підрозділів шпиталю.

Висловлюємо глибоку вдячність адміністрації Інституту серця, Європейського шпиталю Жоржа Помпіду, доктору Миколі Мирошнику за можливість розвитку та отримання безцінного досвіду для української команди лікарів.
Працюємо та розвиваємо сучасну українську медицину.

Артем Кіпоть, Анна Шкандала, Анна Мельник, Анастасія Кирилюк, Ірина Мірінюк, Марина Рибакова